Friday, 28 December 2012

..Student Sciences Computer Yang Over..

Assalamualaikum bloggers,.
Salam sejahtera,.
hari ni sy nk cerita ckt pasal minggu lepas yg merupakan hari terakhir untuk lecture kami bagi sem 1 ni,ha,.
bunyi macam seronok je kan,.
sedar x sedar sy da nk habis sem 1 da dkt UM ni,da 4 bulan da jd warga UM,rase mcm sekejap je,.
mmg sekejap je pn,haha,.
masa hari last lecture tu,ktorg beramai-ramai (xde la ramai mne pn,x smpai 1 lecture pn) pergi lepak dan lunch same2,kononnye lpas ni mcm da x jumpa la,padahal sem depan jumpa muka tu la jgak,haha,.lpas mkn tu,ade la salah seorang drpd kami cadangkan tuk bergambar,ktorg semua pn excited la,almaklum la,fotogedik,hahahaha,.ktorg pn berjalan la ramai2 tuk cari tempat bergambar yg strategik,.da jumpa tempat tu ktorg pn terus la bergambar mcm ape je,gaya mcm da graduate je,ala-ala pakai jubah dengan bangganya,haha padahal baru tahun pertama,.memang over btol la students Sc Comp ni,haha,.
ha,tengok la ktorg posing kt bawah ni :
.
.
.
.
.

amboi2,posing sakan na,ni kat tepi jalan raya ni,haha,.semua org yg lalu kt situ pandang pelik je,tp ade jugak sempat buat peace sambil bawak moto lalu depan ktorg,haha ish3,.



 

seorang jejaka tetibe ade,haha,.aizat sporting la join ktorg,salute,.eh2,tp aizat tgk mane tu,haha x ready la tu,.



 

ape aizat tu,bajet seksi la tu buat mcm tu,haha,.and me,semangat giler,salute,hahahaa,.



 

ha,perasan x dalam gambar ni sy sorg je yg x pakai baju kurung,haha spoil giler,.tp xpe la,boleh menonjol ckt,haha,.mmg nak menonjol pn,tgk la tu,bergambar pn duduk depan skali,haha,kena marah dengan diorg sbb over sgt,.well,this is me,nyahaha,.ktorg bergambar kt sini pn sebab ade tulis 2012 tu,tahun depan mesti da tukar jadi 2013 kn,ha rugi la kalau x posing kt situ,.





sebenarnye ade banyak lagi gambar tapi ni je la yg mampu letak kt sini,kalau letak semua kang termuntah plak korg tgk kn,haha,.
ni je la yg sy nak share hari ni,.
semoga korg pn menjadi over mcm ktorg,haha,.
sekian,.^^
XOXO

Wednesday, 26 December 2012

..Menang Simple Giveaway by NFH..

Assalamualaikum readers :)
ha,tgk tajuk pn da terang lagi bersuluh kn,lg silau pn ade ha,haha,.
Alhamdulillah,menang GA yg dibuat oleh Kak Huda,weehuu,.
Yahoooooooooooo!!!!!
nk menjerit sebenarnye tp x terkeluar suara,tp mase cek senarai pemenang mmg dada ni da berdebar-debar sgt,hhaha mcm da tau je ade surprise,cewah haha,.
ble nmpk je link blog ni tersenarai sebagai pemenang and dapat bloglist dlm blog Hanim,mmg da melompat la terus,haha teruja baq hang,.
mmg seronok sgt2 la,.
da la GA Kak Huda ni yg 1st yg sy join,lpas tu trus mng plak tu,mmg hadiah terbaik la untuk penghujung tahun 2012 ni,.
weehuu,weehuu,.
hahahahahaha (seronok mcm ape je,senyum smpai telinga)
Thanks Kak Huda,.^^
Thanks Hanim,.^^
Harap2 dpt join lg GA yg awesome mcm ni,.
Ha,bercakap saje mesti korg x percaya yg sy mng kn,.
ni ha tgk la bukti kt bwh ni ha,.



ha tgk tu,ade kt bawah skali,ni da kira rezeki la ni dpt last2,haha,.




ni pulak bukti yg blog sy da ade dlm bloglist Hanim ^^




wah2,x brenti senyum lg ni,.
haha oke2 dah,.
nk abis cerita dah,.
kepada semua pemenang Simple Giveaway by NFH,tahniah ye,.
XOXO

Monday, 24 December 2012

..Wak Gelas 1st Giveaway : Secondhand Ipod..



wah2,.
giveaway dpt Ipod,.
terbeliak mata ckt,.
walaupun secondhand tp gempak giler,.
kalau dpt ni mesti mp3 sy ade kawan ^^,.
nk la nk la,.
Wak,sy nk Ipod ni tau,hee,.

..Berakhirnya Konsert AFC7 di UM..

Assalamualaikum,selamat sejahtera,salam hari isnin dan salam seni suara,.
Di pagi hari isnin (study week) ni,terasa nk update pasal AFC7 yg pernah sy ceritakan di entry yg lepas,.
Maaf la sbb x update pasal AFC7 ni every week,da habis bru la nk update,heheh,almaklum la da busy sgt,.
ni pn busy jgak tp saje je nk memalaskan diri n update blog ni,.
Oke,back tu AFC7,konsert selama 5 minggu da habis n pemenangnye ialah nugs yg mendapat anugerah vokal terbaik n seterusnya merangkul gelaran juara pada malam 12.12.2012,.
seronoknya dy dpt gelaran juara pada tarikh yg awesome tu,mmg jd kenangan paling manis dlm idop dy la kn,.



I'm the winner,.



amboi2 cik abg,over di situ,.
haha,ni la juara AFC7 kami,.


peranan sy dlm konsert AFC7 ni sebagai penjaga kaunter misscall,.kaunter misscall ? untuk ape ? mesti korg tertanya-tanya kn,.
ha,ktorg guna sistem misscall sebagai medium untuk mengundi,cewah,heheh,.
ha,ni la antara ajk kaunter misscall yg sporting n over,haha,.



mmg tiap minggu hanya gamba ajk kaunter misscall je yg menyemak kt group fb ktorg,haha,.



ketua kaunter misscall (di tengah) yg cool n sentiasa menyayangi kami,wah hehee ^^



Emm :') rindu sgt semua moment tu,.
mmg pengalaman yg x boleh lupa la,.
harap2 AFC8 pada tahun akan dtg akan lebih gempak,.
Go go AFC,.
"Aspirasi Pentas Diva"
XOXO ^^

Sunday, 23 December 2012

..Contest Sweet Smile by Yaya & Dija..


Assalamualaikum,.
Hye semua,.
Hari ni sy join contest pulak,.
unik ckt contest kali ni sbb korg hanya perlu tampalkan gmba korg kt entry ni,.
gmba yg kne tampal tu bkn sembarangan gamba tau,tp gmba korg dgn senyuman yg korg rase paling manis la,ha,haha,.





ni banner penganjur ^^





gmba ni diambil mse ktorg (me n my cousin) hang out hari sabtu haritu,.xtau la ni senyum manis ke x,tp mcm senyum kembung pipi pn ade,haha,.


oke2,.
sy tag my cousin ^^
XOXO

Thursday, 20 December 2012

..Mini End Year Giveaway..

Hye hye hye,.
join giveaway lg,.
wah2,semakin ligat ni,haha,.
end year ni makin bnyk plak giveaway,.
ni ha,tgk la banner yg cute ni,.


 

ha,comel kn banner ni,click banner ni kalau korg nk join jgak :)


hadiah2 semua awesome,.
 join jgn x join :)

saya nk tag kamu :

weehuu,.
have a nice day,.
XOXO

Wednesday, 19 December 2012

..Huda Syafiqah's 1st Giveaway..

Assalamualaikum dan salam seni suara semua bloggers,.
Hari ni saya join giveaway lagi,wah2,.
Banner dy comel sgt,awwwhhh,.
Bear tu lg comel,teehee,.


kalau korg nk join,click banner comel kt atas ni tau ^^


saya dah like n follow semua sponsor tau,.
hadiah best sgt,.
kawan2 jgn lupa join ye,.:D


kawan2,saya tag awak tau :

much much love <3
XOXO :*

Tuesday, 18 December 2012

..26th Birthday Giveaway by ShidaR..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,.
Hye hye,hari ni saya update lagi,.
Tengah belek-belek blog ni tadi tiba2 ternampak post pasal giveaway ni,.
Ha,saya da makin rajin join giveaway ni,heheh,.
Saya join giveaway ni sbb birthday saya pn bulan 1,ngehehehe,.
So,Happy Birthday Kak Shida <3
Klau xdpt hadiah tu pn xpe,tp klau dpt sambut birthday same2 mesti best,ngehehe,.



 kalau korang pn nk join giveaway ni,click banner kt atas ni tau :)


oke,daa,.
lots of love <3
XOXO
 

Sunday, 16 December 2012

..SIMPLE GIVEAWAY BY NFH..

Assalamualaikum,.
Apa khabar semua,.
Hari ni entry saya tentang simple giveaway by NFH,.
ni first time ni join giveaway,.
rase nervous ni,cewah,hehe,.
awak beruntung la NFH sbb buat hati sy terbuka tuk join giveaway,.
harap2 dpt la,huhu,.


  
sila tekan banner ni untuk ke blog penganjur :)


ni semua senarai hadiah,.


Hadiah Top - Refferal 
1x Shawl Tg Shikin
1x Casing Phone by Nurul Izzati
1x Header + Bloglist + Review Blog by NFH
1x 1Year Membership at MBH by Mira Hussin
1x Lotion Body G & H + Top - up RM5 by Ariffah
Hadiah untuk Entry Menarik
1x Topup RM 5 by Nur Ariffah
2x Vector by Aina
1x Header+ Bloglist + Review Blog by NFH
1x Free Banner by Nabilla Medan
1x Promote Blog at Cik Fie's Fanpage by Cik Fie
 Doodle
2x doodle from Azzahsaid
2x doodle (girl) from Tg Shikin
Top - up RM3
3x Top - up RM3 by Nasriz Faridsza
Top - up RM 5
3x Top - up RM 5 by Fatihah 
1x Top - up RM 5 by MissValentine
1x Top - up RM 5 by Faaiza Sharif
2x Top - up RM 5 by Kyle Kesha
Keychain
5x keychain from Azzianti
Bookmark and Pocket Calender
5x Bookmark by Cik Rongoks
5x Pocket Calender by Cik Rongoks

Bloglist at Hanim's Blog
5x Bloglist by Hanim
Review Blog
3x Review Blog by Saadah
5x Review Blog by Yana Aina


weehuu banyaknye hadiah,.
jom la join skali,.:D 
rugi kalau x join tau,.
tarikh tutup 31 Disember 2012 (jam 10 malam),.

Friday, 16 November 2012

..FLASHMOB AFC DI UM VILLAGE..

Assalamualaikum,salam sejahtera,selamat pagi,selamat tengahari,selamat petang,selamat malam dan salam seni suara,.
cewah,baru je bagi salam da panjang mcm ape je,haha,.
Ha,mesti korg tertanya-tanya kn ape itu "AFC" ?
buat flashmob pulak tu,bunyi mcm gempak je,ahaks,.
oke,mcm ni ceritanye,aq ade join 1 projek kt um yg bernama AFC (Academy Fourth College),.asalnye projek ni berilhamkan program AF (Akademi Fantasia),ha agak2 da nmpk ke mcm mne projek ktorg ni :D,.projek ni season 7 pnye,so mknenye projek ni da lme da dijalankan and this is my 1st experience joining this project,.wah,x sabar nk rase mcm mne program ni berjalan,.
oke2,sudah2 la dgn pengenalan tentang AFC dan sekarang ni nk cerita pasal flashmob plak,hewhew,.
Pada 7 Nov aritu ktorg membuat kejutan kepada warga2 UM dgn membuat flashmob di tengah2 UM Village,ahaks,.tujuan flashmob ni adalah untuk memberitahu warga UM bahawa AFC bakal berlangsung pada 21 Nov ni,so sebelum flashmob tu ktorg promote artis2 yg akan bertanding pd 21 Nov ni,.mula2 diorg menyanyi tuk promote suara diorg yg sedap tu dan juga tagline,.
oke,xmau cerita panjang2,.kat bawah ni ade video flashmob ktorg,so selamat menikmati flashmob kami :)


Wednesday, 26 September 2012

..I'M PROUD TO BE A STUDENT OF UNIVERSITI MALAYA..



Pertama sekali,alhamdulillah rasa bersyukur sgt kerana dlm beribu-ribu pelajar sy terpilih menjadi pelajar UM,.
Walaupun pd mulanya mmg UM ni bkn 1st choice,tp ternyata takdir Allah ni mmg yg terbaik tuk sy dan sy x menolak,.
Hari 1st daftar mmg nervous sgt,xtau la npe mengade sgt nk nervous bagai,padahal daftar je,.tp yg best nye mse daftar tu mak,abah,akak,abg Aa n family,abg ejai, dan acik pidah n family sume ade,haha mcm bwk sekampung pg daftar,.mmg penuh la bilik ble dorg sume ikut anta barang,tp mmg happening sgt,.untung la mse  dorg balik tu da nk pkul 12 n lpas tu kne gather kat dewan trus,so xde la rase sunyi sgt mse kne tggal tu,.Dari situ bermula la Minggu Haluansiswa 2012/2013,.



Overall MHS mmg awesome,.serius mmg xkn lpe,gempak habis,.
Aktiviti MHS  tu lbey kurang mcm orientasi je la,tp yg lainnye ade cheer n nyanyi2 bagai,haha mmg best,.Dsebabkn MHS ni lbey kurang je mcm orientasi so malas la nk cite lbey2,.
Yg plg best mse MHS ni ble semua kolej berkumpul kat dlm Dewan Tunku Canselor,mmg ramai sgt,bayangkn around 3 ribu student berkumpul n kitorang berlawan cheers antara kolej,.Ble setiap kolej da start cheer mmg bergegar la DTC tu smpai MC bagi warning sbb takut DTC tu roboh,bangunan bersejarah la katekn,kalau la DTC tu roboh,mau 1 Malaysia gempar,haha,.
Kolej kitorang pkai t-shirt pink,auww mmg sweet,.


Wednesday, 6 June 2012

..MENGHABISKAN SEDIKIT MASA YANG TINGGAL WITH MY COUSIES (PART 2)..

Kononnye ni sambungan tuk entry yg lpas,haha da berjanggut bru la nk update,ntah pape je..
oke,bru2 ni result matrikulasi da keluar n Alhamdulillah result sy agak gempak n sungguh tak percaya,haha,.
oke,berhenti membanggakan dri sendri,.
entry lpas cerita pasal the 1st week kt kl n entry kali ni nk cerita pasal the 2nd week kt kl,.
mmg best sgt dpt spend time dgn cousin n her friends,mmg enjoy..
1st ktorg lpak kt klcc,.
haha mmg best la kn main eskalator n lif kt situ,.
haha mcm bdak2 je,ala bkn slalu dpt wt keje giler2 mcm 2 kn,.
oke,ade gmba ckt :



my cousin yg da agak chubby,.
haha,jgn mara ye,.




keesokannya ktorg pg klcc lg,haha membuang masa,bosan giler,.
then lpak kt masjid india,jln2 kt situ,membuang masa jgak,.
biase la,ktorg mmg ske buang masa,.
keesokannya lg ktorg shopping kt Times Square plak,.
mmg smpai lemah lutut ni ktorg bjln kt situ kn,.
tambah2 plak dpt main lif lg,haha mmg kegemaran ktorg la,klau lif 2 rosak jgn cari kami ye,hahaha,.
ni antara gamba kami yg ske membuang masa :


ni tgh seronok main lif,.



oke,smpai di sini sahaja percutian sy di Kuala Lumpur,.
lpas ni xtau la nk bercuti kt mane plak,haha amboi,.
oke,terima kasih kerana membaca,adios,. =)





Thursday, 3 May 2012

..MENGHABISKAN SEDIKIT MASA YANG TINGGAL WITH MY COUSIES (PART 1)..

Alhamdulillah akhirnya sy berjaya menghabiskan program matrikulasi selama 1 tahun,.
Ase lega sgt,ngeeee,.
btol2 lpas abis matrik sy trus terbang ke kl (terbang la sgt :D ) untuk menetap selama beberapa hari ( bunyi mcm menetap sekejap je kn,tp sebenarnye smpai 2 mggu,ngeee :D )..
Sampai2 je cousin trus bg jadual tuk percutian sy,haha,poyo giler,.
Jadual mmg pnuh tuk 2 mggu ni,.
1st day ktorg  g shopping baju,.
Mmg awesome,.


2nd day ktorg lepak kt Alamanda,.
Tgk cite The Avengers :D,.
best sgt,.









3rd day  ktorg pg maen bowling,.
Haha,mmg awesome sbb sy menang 1st game,tp 2nd game sy kalah,huhu,.







............................waitforthenextstory..........................

Thursday, 29 March 2012

..THE LAST CHEMISTRY'S EXPERIMENT..

Setelah sekian lama mendiamkan diri,,err tak de lah diam sgt kot :D hehehhhe,. di petang yg bosan ini tetiba rase nak update pasal last chemistry's experiment kat matrikulasi perak yg ku diami hampir selama 9 bulan dan bakal menamatkan pengajian dlm masa sebulan je lg,. hhuhu,takot rasenye nak final exam,. tp dlm takot2 tu kitorang enjoy giler masa wt last experiment ni,. enjoy mcm da abis exam je,hhhahhha,. yg paling penting ktorang sume excited sgt buat experiment ni dan sume result were successful,.:D sedang sibuk2 buat experiment tu sempat lagi ktorg photoshoot,hhahha,. dan hari ni saya nak share sedikit sebanyak gamba2 yg telah diambil,.
...................................diharapenjoymelihatgamba2dibawah..........................................




eh eh,fokusnye budak kurus ni buat experiment,hehhhee,.-.-


my partner yg sgt setia,ngenge,.


keterujaan kami,.



my lovely classmate and chemistry practical lecturer <3



itu dia antara gamba yg saya boleh share,. to all my classmate,i love you all so much <3
diharap kita semua akan berjaya di masa hadapan,. ^_^




Monday, 12 March 2012

..SWEET MOMENT:)..

Setelah lebih 2 bulan x update blog,tetiba je arini rase nk update,.
nk cite sikit pasal a sweet moment,sikit je,xbanyak pn,.
cite ni da lame da,tp nk cite jugak,hahah,.
saya dapat menyambut ulangtahun saya yg ke teeeeeeeeeeeeeett,(rahsia),.
klau nk tau,cari la sendiri,.
hahah,tp asenye ade tulis kt bawah 2 kot,huhu,.
ni bukannye birthday party yg biase2 je tau,tp buat pertama kalinye saya dapat menyambutnya bersama-sama acik pidah,nadia dan yasmin yg berkongsi bulan lahir yg sama iaitu bulan 1,.
istimewa sgt sbb ni pertama kalinya kami gather birthday kami,.
xley nk cite banyak2,arini agak malas nk menaip,.
jadi,di bawah ni adalah gamba kami,.
xley nk ltak gmba banyak2 sgt sbb nanti page ni berat plak,hahah,.



4 in 1 :)


dan di bawah ni pula nk kongsi serba sedikit antara hadiah2 yg saya dapat :)



drpd oppa :) (FNMS)


drpd nadia :)


drpd syera (syera ckp adiah ni mahal,hahaha,syera poyo,btw thanx :) )


drpd nadhirah :)


drpd emy (love u la emy )


drpd liyana :)


drpd akak,. (rahsia :P)


kepada semua yg memberi hadiah,terima kasih sgt2,.
hargai sgt2 <3,.

Friday, 6 January 2012

....

Girl's Language
If She Don't Text You :
-
It's Because She's Waiting For You To Text Her

When She Walks Away From You Mad :
- Follow Her

When Shes Quiet :
-
Ask Her What's Wrong

When She Ignores You :
-
Give Her Your Attention

When She Pushes YOU AWAY :
-
Pull Her BACK

When You See Her Crying :
-
Wipe Her Tears & Ask What's Wrong

When She Says Go Away
:
- Just Go Close To Her & Give Her Hug




thanx to nadiatulashiken :D