Friday, 30 September 2011

WANITA SOLEHAH

Wanita solehah RELA stokin kakinya BASAH terkena air yang melimpah daripada TERKENA PECIKKAN API NERAKA.
-Wanita solehah RELA berpanas memakai jubah MENUTUP segala aurat yang DIJAGA daripada berendam dalam LAUTAN NERAKA.
-Wanita solehah RELA rambutnya disimpan RAPI terpelihara & TUDUNG labuh ke bawah dada daripada DIGANTUNG rambutnya sehingga MENDIDIH OTAK derita.
->Wanita dicipta bukan untuk dikagumi banyak lelaki,
Tapi untuk seorang lelaki bernama, Suami.

DULU - DULU




Cweet memory 5sc1,miss u all,.

^_^

Cara Allah memujuk hambanya itu istimewa sekali,
Didatangkan masalah tapi dihadirkannya penyejuk hati,pendamai jiwa,penenang diri,
Bila terjadinya itu,barulah terasa manisnya iman,
Terbayar air mata,kerana Allah itu mengetahui hati hambanya,.

Saturday, 10 September 2011

SURAT UNTUK BAKAL SUAMIKU


Assalamualaikum.
ok,tadi baca satu blog kawan ni,then terbaca ENTRY tentang surat untuk future wife.so
now i have decide that i want to make an entry .same entry but not for wife but for my future husband.
Ok,bila korang baca korang jangan gelak.Promise?ok?
Oh,ambik mood ambik mood.Idea dah la tengah mencurah-curah.Entry ni bukan main-main.Ni betul2 ye untuk bakal-bakal suami.eh silap,bakal suamiku,terimalah,khas untukmu.=)



kehadapan my future husband,

I tulis entry ni bukan sebab apa tapi sebab hati I ni terpanggil-panggil untuk menaip walaupun sekarang dah pukul berapa pagi.Mata dah mengantuk tapi idea tu datang dan I tak boleh nak tunggu.Bahasa saya tak la semegah bahasa-bahasa romantik di dunia ni,tapi bahasa saya lahir dari hati kecil ni dan harapnya hati kecil awak pun dapat faham apa yang saya cuba sampaikan.sebab saya dapat tau anggota badan kita ni semua ada sepasang kecuali hati kerana hati yang sebelah lagi tu perlu cari pasangannya.Saya harap pasangan hati saya ialah hati awak:)..I'm glad if that is you.ok,I mulakan dengan bismillahirrohmanirrahiim..

kehadapan my future husband,
I dont ever have idea to describe what you look like in the real world but I know when the time comes we will be the best couple in the world...
I tak tahu sama ada you dapat terima I nanti atau tak..
Sebab?
I tak secantik Rihanna,suara pulak tak la selunak Selena Gomez,gaya pulak tak seayu gadis melayu terakhir.Cukuplah I katakan I boleh jadi isteri yang solehah yang mana aurat I,keseksian I,kelembutan I,kelunakan suara I ,kecantikan I hanya diberi kepada you selepas kita ada ikatan yang sah nanti:nikah.


I juga nak bagitau kat sini..I terima seadanya apa yang ada pada diri You.Yes,I will because I tak minta or demand apa-apa pun daripada you.Cukuplah sekadar you boleh jadi imam untuk family kita nanti,cukuplah sekadar You tahu hukum-hukum tajwid dalam Quran,boleh baca Quran sebab nanti kita nak bertadarus sama-sama kan?Sebab nanti you boleh betulkan salah silap i bila i tersalah.Cukuplah sekadar you faham maksud ayat-ayat quran tu sebab nanti you boleh bagi tazkirah subuh kat I dan anak-anak.Sweet kan?I pun tak minta apa-apa dari you,cukuplah sekadar you boleh setia dengan I walaupun I tahu kuota you ada lagi 3.Cukuplah sekadar you tunaikan kewajipan you as a suami.Didik I jadi isteri solehah.


errr..lagi satu...
emmm
err..
I tak reti masak buat masa sekarang ni,I bukan tak suka memasak,suka..tapi I busy sejak azali lagi..hik3
maklumlah dulu I asyik berkepit dengan buku je,buku tu la pakwe I dulu,I "bertunang" pun dengan exam-exam dan quiz yang berlambak-lambak...Tempat wajib I dating pun kat library.Tu la dengan buku-buku I tu...-.-'
Tapi I janji ,once I dah tunang dengan You nanti I akan belajar memasak dengan mak.Mak I ada resepi yang best-best...Insyaallah,you dan anak-anak sentiasa dapat rasa air tangan I..semoga ada keberkatan disitu.


I harap you ni seorang yang mahal.ehem.
Mahal?ha...ye..mahal dengan pandangan mata,means You seorang yang menjaga pandangan mata you bila you kene bekerjasama dengan gadis-gadis comel yang bukan mahram you.I jugak harap you mahal dengan senyuman you yang boleh cairkan gadis-gadis muda kat luar sana.sebab I harap senyuman you tu you bagi kat I sorang je .tamak kan I?HEHE
takpe lah,sebab I pun mahal dengan senyuman(except in front of my gf).


My future husband,

I tak tahu kat mana I akan berada 5 tahun dari sekarang.Maybe I dah kerja or still belajar.sebab tu I harap you ada kerja yang stabil dan halal untuk tanggung I nanti.kalau you still belajar lagi,its ok..ada je pasangan yang nikah gantung.Islam is a SIMPLE right?Anak-anak ?
Ha...itu kITA FIKIR SELEPAS KITA KAHWIN....pasal anak ni anugerah ALLAH.
I terima je...ehem.


oh lupa I nak bagitau..I bukan minta you alim ulamak depan I,cukuplah sekadar you tahu dan amalkan gaya hidup seorang muslim.Allah knows you better than I know you.



I Harap bila saat tu tiba,bila mana I cium tangan you selepas selesai ijabkabul,I harap I dapat RASA KETENANGAN sepertimana tenangnya hati I bila tengok wajah you.
I Hanya minta masa dan waktu andai kita belum pernah kenal sebelum ni.Masa untuk kita bercinta .kita bercinta lepas kahwin.ok?

Akhir kata,doalah kita dijodohkan bersama.you nakhoda untuk bahtera kehidupan kita.I isteri,you suami.we do anything together.pakai baju sama warna,tukar-tukar secret,bila
hari cuti kita pergi picnic,masak sama-sama,kalau boleh semua benda nak sama.love it sebab nampak sweet.you can count me like one two three,and I can count on you like four three two.Until then,just do the best in your work now!





p/s: disisimu ku terdiam seribu bahasa,
im waiting for my MR.Right.
:)

copyright from:puteriseven.blogspot.com

Friday, 9 September 2011

EID AT KMPK


SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..(^_^)

Haus gler,bnyak sgt sesi photoshoot nye,sport light pn pnas sgt,haih,.alang2 da nmpk paip kt tpi jln 2 ape ag,gulp gulp je la,mmg ummph,.